Osteopathie

Osteopathie

“Een osteopaat is dé specialist van het menselijk bewegingsapparaat”

Dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan uit bed, traplopen, bukken voert u elke dag uit zonder erbij na te denken. Echter dit is niet meer zo vanzelfsprekend wanneer u hierin beperkt wordt of ergens pijn aan krijgt. Osteopathie kan dan een oplossing bieden voor u. Een osteopaat is dé specialist van het menselijk bewegingsapparaat. Hij richt zich op het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat; deze omvat o.a. spieren, gewrichten, zenuwen, banden, bindweefsel om organen en bloedvaten.

Contact

Zelfhelend vermogen

Wat is Osteopathie eigenlijk?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van stoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om optimaal en klachtenvrij te kunnen functioneren.

“De osteopaat bekijkt het lichaam van A tot Z”

Een osteopaat kijkt niet alleen naar de klacht, maar vooral ook naar de oorzaak van de klacht. Aan de hand van een uitgebreid lichamelijk onderzoek wordt bepaald waar in het lichaam eventuele blokkades en bewegingsbeperkingen zitten. Het is mogelijk dat er diverse andere problemen in het lichaam verscholen zitten achter de klacht.

De weefsels die een verstorende invloed uitoefenen op de klacht worden behandeld. Osteopaten beschikken over een groot scala aan manuele technieken. Zo is de behandeling altijd optimaal afgestemd op de belastbaarheid van het lichaam. Indien nodig en gewenst krijgt u advies. Zo krijgt u zelf weer controle over uw welzijn.

Zo kan deze behandelvorm helpen bij heel wat klachten. Als u twijfelt of osteopathie iets voor u kan betekenen, kunt u ten alle tijde vrijblijvend contact opnemen.

Contact